åhhhh....

... vad livet kan vara frustrerande ibland...

Var förresten ute och körde lite lydnad med Vila nu på kvällen å det kändes så himla bra till en början men sen blev det fasiken bara pannkaka av allt typ!! Hon gick en bit brevid mig på fria följet, hon tog steg på ställandet å hon la sig inte tillräckligt snabbt... Just ställandet o läggandet är bra moment av henne annars... Men men, det kan ju inte gå bra jämt.. :(

Nu har jag en hektisk period framför mig med nyår, tävling och kurs... Fast allt ska bli så himla skoj å jag kommer inte ångra en sekund att jag gör allt det här... Givetvis ställer jag upp för min kompis oxå!!!!

Min bror kommer ner och hälsar på oxå, det längtar vi efter!!

Men shit pommefrites, jag har glömt av Simmas födelsedag!!! Hon ska genast få en vovve-bakelse!!

4 år blev hon den 26 dec.... Tiden rusar iväg.. Grattis till Frazze oxå såklart....

Supersöta sockerfina Simma
Älskade Lady Madonna!!!!

TJINGELING!!!!

Historien om kotten...

För några dagar sen hittade jag Vilas älskade kotte.. Herregud, hennes lilla kotten....
Det är en liten brun igelkott som jag köpte på ikea då vi fick hem Vila. Och denna kotte har hon varit så rädd om och vårdat den sååå fint.. .Inte tuggat på den, mer snuttat osv.
Och nu när jag hittade den och hon fick den blev hon så himla lycklig, det var så skoj att se henne...
Kommer några bilder på henne här...

Vilas igelkott..

lycka....

lycka igen...
Hon hoppar, stuttsar och leker med denna kotte.. Den är hennes!!!

Lilla kotten...
Nåde den som tar den... =)

Måste ta med ett kort på Gizze oxå, hans spanar plats på soffan...
Gizze spanar...


Sötnos!!!
Utsikten är enorm så jag förstår att papillon vill sitta där å spana....

Pm:et till mydog har kommit å det kommer bli låååånga dagar... Från kl.7- 22 kanske.. Oj oj, vad jobbigt!! Men det får det vara värt!! =)

Nu ska jag å Vila åka till stan och köpa lite hundmat, människomat (tacos) och så ska vi träna lite lydnad oxå.....

TJINGELING!!!


Julkort...

Hmm, skumt, men det går inte att lämna inlägg i min blogg, undrar just vad det är för fel????????

Här kommer iaf ett litet julkort från oss till er!!!


Alla 4 vovvarna på trappen...

Ha en god jul nu och ett gott nytt år!!!

TJINGELING!!!

Bilderblogg..

Hej svejs!!

Tänkte för en gångs skull uppdatera min blogg... Händer väl inte så himla mycket om jag ska vara ärlig...
Här om dagen tog jag fram min filmkamera, ställde upp den på räcket till altanen, ut med Vila och filma vårat träningspass, lydnaden då =)
Hon gick ganska så bra faktisk, det enda som jag inte var nöjd med var att hon tog ju för tusan ett steg under ställandet.. Inte bra, gjorde det vi flera tillfällen... Så det är bara att fortsätta träna på det, vill ha ett snabbt stilla ställande...

Idag var vi ute på tomten ett tag och jag fotade lite men den är ju skit-tråkig våran kamera.. fattar inte vad det är som är fel men den ska ju in på service så det ska nog bli ordning på den med någon gång ;)

Fina bordercollie..Vila vilar =)

Supersöta sockerfina Simma

Men mattes älskade Tok=)

Han är så himla mysig denna lilla papillon, han kanske börjar bli vuxen nu =)

Kärleksparet enligt Ajax iaf =)

Sötnosar!!!

Miss-Vila

Måste bara få skryta lite om Vila idag oxå.. Körde H in till stan idag å då tänkte jag att jag åker och tränar lite med henne och Simma... Och vi hamnade i Hällesåker och körde ett pass, dock var det lite halt så vi tog det lite försiktigt... Men oj oj oj, vad bra Vila var idag.. Körde vidare på våra slalomingångar å det gick ganska så bra, men det kan ju bli fel oxå så det behöver vi verkligen träna på... Körde lite raksträckor å det går bara bättre och bättre, hon har ju lite svårt för att släppa mig den lilla fröken... Men vi tränar på å ska bli ett bra team hoppas jag.. =)
Simma och jag tränade på STARTER och hon satt inte så bra nej.. Första vändan satt hon som ett litet ljus men sen var det slut med det... Körde även olika slalomingångar å det gick bra, ingångar med olika byten innan osv... Nöjd med dagen.. Efter det tog vi en skön promenix i skogen alla 5...

Nu är jag själv hemma med vovvarna och jag har ätit en god middag, kyckling.. Har tvättat, bäddat rent i sängen och nu ska jag göra knäck!!!

Just det ja, min tokiga bordercollie och jag ska åka på vallkurs nere hos min uppfödare i Skåne i jan. Det ska bli så himla skoj å vi längtar efter att bli proffs i fårhagen nu =)  =) =) =)=)=)=)

TJINGELING!!!

Jag har roliga vovvar...

Laxå och Götene hade inofficiella tävlingar helgen som var... Å jag åkte dit med Heeeej-Sara å henne vovvar..
Fast jag åkte hem till Sara redan på fredagen.. Och när jag ÄNTLIGEN kommit fram gick vi ut i en park så Vila pch Doris fick leka av sig lite... De är knasiga de två tjejerna.. =) Vi passade även på att träna lite tandvisning med Vila och Doris. Vila hon kryper verkligen ur skinnet när någon kommer fram till henne å lika så blev det nu!! Men det blev bättre å bättre iaf ;)

In å äta tacos och bara ta det lugnt sen...

Laxåtävlingen började kallt, herregud , det var -12 ett tag efter vägen dit... brrrrr... Och väl på plats var det runt -4 men det var ju massa snö å med jympadojjor blir man fort både kall och blöt.. Så det var det värsta med den dagen!!
Om man går till loppen då... 2 agility och ett hopp... Simma var först ut i agilityn och hon tjuvade den lilla damen... Men det löste sig bra och vi kom runt nollad och klarade tiden och hamnade tillslut på en 2:a plats. På prisutdelningen såg vi att det fanns presentkort på försäkring men som andra pristagare får man aldrig ett sånt. Men tro det eller ej, 1:an tog det inte så vi fick det =)
Gizze diskade sig i agilityn men han var riktigt duktig, jag lämnade honom i slalom så jag var vid hindret efter det å det gick toppen, han var duktig den lilla papillonen...
Han diskade sig i andra agilityklassen oxå men det är inte så mycket att säga om det, tog en svår slalomingång helt själv utan mig =)
Simma tjuvade här oxå men nu blev det pannkaka och disk, jag hann liksom inte på henne... Men hon sprang på rätt bra efter disken faktiskt..
I hopp var det en LÅÅÅÅÅÅNG raksträcka i starten å fröken sheltie tjuvade IGEN... Inte bra det här.. Vet ju vad vi har å träna på men hon har varit sååå taggad denna helg så jag förstår henne oxå... Jag har inte tid att sitta kvar här å vänta på dig matte... =)
Gizze gjorde ett toppenlopp å var felfri till sista hindret, jag ser hur han suger mot det å jag säger fram, då springer han förbi... ATTANS!!! Han som var så himla duktig... Var så nöjd med honom!!

Fröken bc har varit med å hon blir som tokig när hon kommer nära banan men nu gick det rätt så bra.. Vi tränade lite lydnad och tricks och det gick bra.. Efter det var slut frågade vi om vi fick ta slalom å en tunnel å det fick vi och det fick finfint...

Åkte hem trötta och kalla och jag somnade tom i bilen.. Roligt resesällskap jag är... =)

Lagade mat å stupade sen i säng runt 23. Var riktigt riktigt trött...

Upp dagen efter för att åka till Götene, betydligt närmre och mindre kallt....
Simma först ut igen, nollade i agilityloppet med en TJUVSTART... Kom 4:a och klarade tiden.....
Gizze sprang av gungan så jag tog om den å stack ut från banan sen...
I hopploppet var det Simma som var först ut och kan ni gissa vad hon gjorde?????? Inte skulle väl min lilla söta snälla sheltie tjuva???? JO DÅ!!!!! Men vi löste det än en gång men diskade oss vid ett staket... Gjorde bakombyte på slalom å det funkade fint...
Gizze då, jo han gjorde nog sitt livs lopp i hopp, så himla duktig å följsam och sprang på bra... Men vid näst sista hindret sprang han förbi, slalom som det var som han numer brukar suga in i... Ja ja, inte bra... Men när jag ropade tillbaka honom sprang han förbi mig och tog tunneln igen.. Lilla buspapillon.... Vi körde klart å jag var nöjd igen med han... Känns som att både han å Simma gillar att tävla i ridhus....

Sara gjorde fina lopp med sina vovvar å kom 3:a på lödagen med Kira och 2:a med fina damen Aqua på söndagen... Bra jobbat å tack för en trevlig helg som vanligt.. Heeeej!!!

TJINGELING!!!

Ibland går det fort...

Mina tankar går till min vän Johanna idag..... Kram till er....

Annars är livet sig likt.. Var på julbord med jobbet idag å man mår alltid så dåligt då man går därifrån för man äter ju så man spricker... Herregud vad massa god mat det var där... Trevligt och jag vann på ett lotteri. Vann ett fint doftljus och en fin duk. Jag är barnsligt förtjust i ljus, det är ALLTID ljus tända här hemma.... Mysigt tycker jag...

Igår kväll då jag slulle släppa ut vovvarna på tomten för en liten snabbkiss innan sängdax prasslade det till en bit bort på tomten å det visade sig att det antagligen var en älg på väg över vår tomt upp i skogen.. Hej å hå.. Snabbt in med vovvarna, tack å lov att fröken bc inte stack efter... Ut med lampa och kolla.. Man hörde hur den brötade och hade sig i skogen.. "Den" brölade lite.. Finns det något sånt ord??? =) Hihi, tur H var hemma så han kunde följa med ut ;)

Nej, duschen v'äntar, sen ska jag värma mina tofflor i micron och krypa ner i sängen.... Ja, jag har vete-tofflor =)

Förresten, Åsa från Borlänge: Vi kommer inte upp över jul och kul at Lowa gillade kläderna... Kul att du kollar in här ibland...

TJINGELING!!!!

Anmäld??

Inte riktigt än men imorgon, då är jag och Vila anmälda till vår första lydnadstävling. Nervös??? JAAAAA!!!!!
Fast samtidigt ska det bli spännande att se vart vi står då det uppstår lite nya situationer runt våran lydnad... =)
Kommer inte avslöja när eller vart för då kommer jag bli ännu mer nervös men jag kan erkänna att jag missade att anmäla mig till den som var tänkt iaf, vår hemmatävling i slutet av dec =(
Men men, fröken bordercollie kanske inte alls gillar att "visa" upp sig då det gäller lydnaden. Annat är det med agilityn, tokfia =)

Sen har jag börjat med en till sak och det har inget med vovvarna att göra... Jag har börjat mata småfåglarna här hemma.. Det är så rofullt att sitta i soffan och se hur de små äter av maten jag hängt ut... Fjantigt?? Må så va men detta är något som jag å min farfar hade som tradition varje år då det blev dags för fåglarnas mat... Så jag tänkte fortsätta med det nu när vi bor i hus och har stor trädgård!!

Jul är det snart oxå å jag är snart klar med alla julklappar, skönt att inte stressa med sånt.. Tror jag var klar i november eller nåt sånt förra året =)

Hmmm, nej nu blir det en kisserunda för vovvarna innan jag, eller vi alla ska krypa ner i sängen...

TJINGELING!!!

JAAAAAAAAAAA!!!!

Mitt största problem med lydnaden har ju varit den där förbaskade apporten... Jag har haft ångest över den. Med tanke på att Linus var en ganska så bra lydnadshund å vi inte kom längre än till klass 2  (trots att vi ville vidare) pga av att han inte ville apportera pga av sin sjukdom i läpparna så har jag ju varit livrädd att jag skulle få en till hund som bara helt enkelt inte ville apportera... Pratar ju om Vila då!! Men i måndagskväll tänkte jag att nu jädrar ska det funka.. Å det gjorde det så nu gör hon 1:an och 2:ans apportering utan några problem alls, om det inte finns en agilitybana i närheten förstås.... =) För idag apporterade vi en bit bort från agilitybanan å det gick inte så himla bra nej. Agilityn är för rolig helt enkelt  =)

På tal om agilityn så träffade vi Carina med vovvar idag.. Vi skulle fota lite men vår kamera lever ett eget liv just nu så det gick inte så bra. Sen var inte vädret det enklaste heller att fota i =(
Men vi tog iaf en skön promenix och sen sprang vi lite agility... Å idag var Vila så himla duktig, var sååååå nöjd då vi åkte därifrån... Simma var lite trög men gjorde det jag bad henne om, fina kontaktfält iaf, skönt!!

Lite slalomingångar har vi börjat träna nu jag å Vila, hon ska ju kunna ALLA min lilla fröken =) =) =) =) å vi som inte ens ska köra agility som huvudsyssla HAHAHAHA.....

Nej, nu ska jag nog pysa ut med vovvarna... Sen sova, är lite trött faktiskt.. Gick upp tidigt imorse ;)

TJINGELING!!!

Hur beroende är det inte??

Vi har varit utan internet ett par veckor nu och man blir ju helt galen av det, internet är beroendeframkallande!!!! Så det så!!
Man kan ju inte följa alla dessa miljoners bloggar/sidor man läser varje dag, man får ju ingen info alls om omvärlden.. Har ju en massa att läsa in nu ju =) för vi har fått tillbaka internetet!!! :D :D :D :D :D

Annars är livet sig likt, fyllde ju år förra veckan, J överraskade mig här på kvällen den dagen tillsammans med H...Hon hade tårta med sig så vi käkade god tårta och umgicks.. Tittade på gamla agilitylopp vi har filmat på vovvarna bla... Och lilla lilla Vila då hon var med i ridhuset då hon var plutteliten... Kan inte fattat att hon varit så liten... Fick presenter av H och J. Av H fick jag 2 skålar i den serien jag samlar på "MINE" och ett headset.. Av J fick jag ett superfint ljusarrangemang... Fick fler saker oxå av mamma, pappa, mormor osv.

Hundträningen ligger lite på is just nu... Har inte så mycket motivation, värre blir det då jag inte får till den där jädra apporteringen med Vila.. Men vi kämpar och kämpar och vi ger oss inte i första taget...

Har pyntat och gjort lite fint här hemma så snart kommer det ut lite bilder på nätet så ni får se hur det står till hemma hos oss här mitt ute på landet!!

Åker till Sara nästa helg, vi ska iväg och tävla lite inofficiellt.. Det ska bli skoj... Token Gizze ska oxå få starta lite.. Vet att vi inte har något att hämta med tanke på att vi har vila just nu men skoj ska vi ha iaf =)

Jo förresten, jag å J hade en helkväll ute på stan i lördags, elelr stan å stan, vi var på Liseberg.. Alltså, hej å hå vad ljus de har satt upp inne i parken. .Det är så himla fint, vill nog inte veta vad de får för elräkning under just dessa julmånader ;) Det tråkiga var att det regnade hela tiden. Det positiva var att J vann 2 kg PLOPP... Eller det  kanske inte är så positivt eller?? 2 kg choklad liksom =)

Har förresten mätt Vila nu och av alla gånger jag försökt så tror jag hon stannar på 45,5 cm hög... Sen om jag gör rätt eller fel det vet jag inte men jag vet att hon inte är så superstor iaf=) Alldeles lagom tycker jag....

Nu ska jag sova lite, ha det toppen alla...

TJINGELING!!!

RSS 2.0